Sirtfood: Secretul dietei care a transformat-o pe Adele

Adele, faimoasa cântăreață britanică, a stârnit un val de curiozitate și admirație după ce a dezvăluit o schimbare semnificativă în greutate. Ea a atribuit această transformare unei diete numite „Sirtfood”. În acest articol, vom explora ce este dieta Sirtfood, cum funcționează și dacă este o opțiune sănătoasă pentru cei care doresc să slăbească.

Ce este dieta Sirtfood?

Dieta Sirtfood este un plan alimentar care se concentrează pe consumul de alimente bogate în sirtuine, enzime care ar putea stimula metabolismul și ajuta la arderea grăsimilor. Această dietă a fost dezvoltată de doi nutriționiști britanici, Aidan Goggins și Glen Matten, și a câștigat popularitate în urma dezvăluirilor lui Adele despre rezultatele ei.

Principala caracteristică a dietei Sirtfood este includerea în alimentație a anumitor alimente, cunoscute sub numele de „sirtfoods”, care se presupune că activează sirtuinele din corp. Aceste alimente includ:

 1. Loboda (rucola): Bogată în nutrienți și antioxidanți, loboda este o sirtfood de bază.
 2. Ceapă roșie: Conține quercetin, un compus asociat cu efectele benefice asupra sănătății.
 3. Soia: Sursă de proteine vegetale și izoflavone care pot stimula sirtuinele.
 4. Iaurt (cu conținut scăzut de grăsimi): Fournit probiotice pentru sănătatea intestinală.
 5. Ciocolată neagră (cu conținut ridicat de cacao): Conține antioxidanți și poate stimula metabolismul.
 6. Caféa verde: Sursă de acid clorogenic, care poate avea efecte benefice asupra metabolismului zaharurilor.
 7. Mere: Conțin quercetin și pot avea efecte pozitive asupra sănătății inimii.
 8. Frunze de ceai verde: Bogate în epigalocatechină gallat (EGCG), un antioxidant puternic.

Cum funcționează dieta Sirtfood?

Dieta Sirtfood este divizată în două etape. Prima etapă, numită „faza de restricție”, durează timp de șapte zile. În această perioadă, consumul caloric este limitat la aproximativ 1000 de calorii pe zi și se încurajează consumul de sucuri verzi, bogate în sirtfoods. Scopul acestei etape este de a stimula sirtuinele și de a declanșa procesul de ardere a grăsimilor.

A doua etapă, numită „faza de menținere”, se extinde pe trei săptămâni și implică consumul a trei mese și un suc verde pe zi. În această fază, se mizează pe introducerea în dietă a alimentelor bogate în sirtuine și menținerea unui aport caloric mai mare.

Avantajele și dezavantajele dietei Sirtfood

Avantajele dietei Sirtfood:

 1. Promovarea consumului de alimente sănătoase: Dieta Sirtfood se concentrează pe alimente bogate în nutrienți, cum ar fi legumele cu frunze verzi și fructele, ceea ce poate duce la o alimentație mai echilibrată.
 2. Stimularea metabolismului: Sirtuinele pot avea un efect pozitiv asupra metabolismului, ceea ce poate contribui la pierderea în greutate.

Dezavantajele dietei Sirtfood:

 1. Restricții calorice: Faza de restricție implică consumul unui număr foarte redus de calorii, ceea ce poate fi dificil de susținut și poate duce la senzații de foame.
 2. Lipsa de dovezi solide: Deși există cercetări despre beneficiile sirtuinelor, nu există încă suficiente dovezi pentru a susține eficacitatea dietei Sirtfood în pierderea în greutate sau îmbunătățirea sănătății pe termen lung.
 3. Complexitate: Urmată corect, dieta Sirtfood poate fi complicată și necesită timp și planificare pentru prepararea mâncărurilor.

Concluzie

Dieta Sirtfood a atras atenția publicului datorită rezultatelor obținute de Adele, dar este important de reținut că această dietă nu este potrivită pentru toată lumea. Înainte de a începe orice plan alimentar, este întotdeauna recomandat să consulți un specialist în nutriție sau medicul tău pentru a determina cea mai potrivită abordare pentru obiectivele tale de sănătate și pierdere în greutate. Alimentația echilibrată, exercițiile fizice regulate și un stil de viață sănătos rămân elementele de bază pentru menținerea unei stări de sănătate bune și a unei greutăți sănătoase.

You might like

About the Author: Omul

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *